Πέμπτη 4 Αυγούστου 2011

..Από Δευτέρα?????

"Ρε συυυυυυ! δεν μου κουμπώνει το jean!" 
"Τι δίαιτα θα κάνουμε από Δευτέρα?" 
"Ποια δίαιτα, μωρέεεεε? Aπό αύριο έχει πείνα σου λέω!" 
"Είσαι τρελλλλλλλλλλλήηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηη; Είπαμε. Εγώ δίαιτα μεσοβδόμαδα δεν ξεκινάω...!!!!" 

Είναι μια από τις πιο συχνές μας υποσχέσεις....όλοι δεν το έχουμε πει λίγο πολύ? "Από Δευτέρα θα....." θα κάνουμε δίαιτα (πολύ σύνηθες), θα πάμε γυμναστήριο, θα αλλάξουμε τρόπο ζωής, θα σταματήσουμε να τρώμε πρόχειρα κτλ κτλ κτλ...
  
 Από Δευτέρα θα πάψω να καπνίζω
Θα σταματήσω να πίνω και να βρίζω
Χωρίς εσένα θα πάω παραπέρα
Μα θα τη κάνω την αρχή από ΔευτέραΑπό Δευτέρααααααα…
Ας βάλω το γυαλί μου, ας σοβαρετυώ λοιπόν και ας μιλήσω λίγο σοβάρα.... Στην πράξη λένε οι επιστήμονες ντε όχι εγώ, μόνο και μόνο η φράση "Από Δευτέρα δίαιτα" δείχνει ότι δεν πρόκειται (με την καμία όμως) να πετύχουμε και πολλά... μη σου πω και τίποτα....! Γιατί? μα είναι απλό...Στα θέματα δίαιτας (είναι αυτοπειθαρχία πως να το κάνουμε?), η ψυχολογία μας συνήθως ακολουθεί την λογική "ή όλα ή τίποτα"...ε?  Έτσι ξεκινάμε τις όποιες αλλαγές στην ζωή μας, συνήθως ριζικές, έχοντας όχι μόνο θέσει αρχή (την Δευτέρα φυσικά), αλλά και τέλος: «θα χάσω 10 κιλά σε 3 μήνες» ή θα «δείχνω super στον γάμο της ξαδέρφης». Χα! το άλλο με τον Τοτό το ξες? Μεεεεεέγα λάθος! Έτσι μας επιβάλλουμε  ένα χρονικό και μετρήσιμο στόχο που εμείς έχουμε ορίσει (αόριστα συνήθως) οπότε αμέσως βρισκόμαστε σε ένα καθεστώς καταπίεσης και άγχους. Στην παραμικρή αστοχία (π.χ. μια εβδομάδα που δεν χάσαμε κιλά), νιώθουμε τύψεις, ενοχές, αίσθημα αποτυχίας και ανικανότητας, αλλά και αυξάνει η ψυχολογική μας πίεση να καλύψουμε τον χαμένο χρόνο και στόχο. Αποτέλεσμα? είναι θέμα χρόνου η δίαιτα να πάει.....περίπατο!

Θες να κάνεις δίαιτα μάνα μου? εσύ! ναι εσύ! Άιντε σηκω! (μα με συγχωρείς τώρα δεν αξιώνεις να κουνηθείς και θες και να αδυνατήσεις????) πάνε μέχρι το ψυγείο.... και άρχισε... βγάλε coca colες, γλυκάκια, σαλαμάκια, βουτυράκια.......ε! μη κλέβεις! ΚΑΙ ΤΗ ΜΟΥΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑ! εεεεε...που πας? άνοιξε και τη καταψυξη... βγάλε ΟΛΑ τα πάγωτα και όμοιως πάνε και στα ντουλάπια....κοινώς είναι πολύ απλό.... πάρτο απόφαση τώρα! κάνε τη μέρα σου Δευτέρα κια βοοοοοοοοουρ!

'Εη ψιτ...... Μην πας να ξεφύγεις. Ξεκινάμε από αύριο... Υπόσχεση? (τώρα με το blog δεσμεύομαι ότι θα γράφω και αναφορά...)

Αυτή τη φορά ΥΠΟΣΧΟΜΑΙ! (οπότε ας φάμε τον αγλέορα σήμερα! χαχαχαχ)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να δω τι θα πεις... :Ρ