Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου 2011

...Μόνο εγώ Αγχώνομαι τόσο????....Μπα!!!!!

Σχεδόν λέει οι μισοί εργαζόμενοι στην Ελλάδα και όλοι οι άνεργοι θα συμπληρώσω εγώ, νιώθουν άγχος για τα επαγγελαμτικά σου...αφού εγώ αγχώνομαι, εσυ που το διαβάζεις είσαι cool! Τυχερούλη! Το άγχος θεωρείται μαζί με την κατάθλιψη οι πιο "μοντέρνες" ασθένειες....

Ο φόβος και η αβεβαιότητα για το μέλλον, η ραγδαλια αύξηση της ανεργίας, οι απολύσεις, οι περικοπές στους μισθούς, η ακρίβεια και η αδυναμία πληρωμών (θες να πω και άλλα?! Μπορώ!) δοκιμάζουν όλους εμάς και είναι φυσικό να επηρεάζουν και την υγεία μας! Αυτό που, κυρίως, απασχολεί όλους μας, είναι ότι όλη αυτή η κρίση "απειλεί" την ίδια μας την επιβιώση και όχι απλά τον τρόπο ζωή μας.

Όλες αυτές οι αλλαγές είναι πολύ λογικό να μας δημιουργούν συμπτώματα κατάθλιψης και οι δείκτες του άγχους μας να χτυπούν κόκκινο!  Τι είναι όμως το άγχος? Το άγχος δεν είναι τίποτα παραπάνω παρά μια προσπάθεια του οργανισμού μας να τεθεί σε μια διαδικασία εγρήγορσης και ετοιμότητας για δράση, προκειμένου να καταφέρει να αντιμετωπίσει τις δυσκολίες, την "απειλή", τους κινδύνους και να επιβιώσει. Είναι η ψυχοσυναισθηματική μας αντίδραση απέναντι στην πίεση που βιώνουμε, η οποία εκδηλώνεται με ποικίλα συμπτώματα, όπως δύσπνοια, ταχυπαλμία, διαταραχές της όρεξης και του ύπνου, ευερεθιστότητα, σύγχυση, απώλεια ελέγχου, αίσθημα ζάλης, αδυναμία λήψης αποφάσεων και πολλά άλλα. Όταν, ωστόσο, βιώνουμε πολλά από τα παραπάνω συμπτώματα δεν μιλάμε, απλώς, για άγχος αλλά, ενδεχομένως, για κάποιας μορφής αγχώδη διαταραχή.


Πως νιώθεις? Σε αναγνωρίζεις? ή έστω αναγνωρίζεις κάποιον δικό σου? Μη βιάζεσαι! έχει και συνέχεια! ..την κατάθλιψη, την πιο διαδεδεομένη ψυχική πάθηση.. Και είναι και λογικό... όταν με το που ανοίγεις την tv, το ράδιο, μιλήσεις με κάποιον το ρπώτο πράγμα που θα συναντήσεις είναι ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ, ΑΓΧΟΣ, ΑΒΕΒΑΙΟΤΗΤΑ και ΠΑΝΙΚΟΣ. Κοιμάσαι, ξυπνάς και "ζεις" με σκέψεις όπως..."θα μπορέσω να πάω super market?"

Ας ηρεμήσουμε λίγο λέω εγώ και ας ρίξουμε ένα χαμόγελο.... κάτι θα γίνει, δεν μπορεί! (έτσι θέλω να πιστεύω δηλαδή)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να δω τι θα πεις... :Ρ